Založiť si firmu jednoducho nejaký ten čas môže trvať. založenie a vznik sro má určité body, ktoré treba dodržať, resp. splniť. Tak v prvom rade by ste si mali vymyslieť patričný obchodný názov, ktorý by ste svojej firme chceli dať a pod ktorým potom budete podnikať a pôsobiť. Vraví sa, že názov firma alebo značky by mal byť zvučný a nie príliš dlhý, aby bol pre klientov dobre zapamätateľný.

pero

Tak to majú úspešné firmy, no zrejme aj tu výnimka potvrdzuje pravidlo. Okrem toho budete potrebovať aj sídlo pre vašu firmu a to by malo byť vo vašej vlastnej nehnuteľnosti a pokiaľ ju nemáte, tak v prenajatej nehnuteľnosti, ak s tým súhlasí majiteľ a dá vám o tom písomné potvrdenie. Vybrať si predmety činnosti tiež bude potrebné a v rámci nich bude potom vaša firma môcť podnikať a pôsobiť. Ak budete chcieť časom robiť niečo iné, budete si musieť ďalšie činnosti pridať do obchodného registra extra zápisom.

podpisovanie

Možno ste sa rozhodli, že firmu založíte len ako jeden spoločník a konateľ alebo vás poprípade môže byť aj viacero a môžete firmu založiť aj spolu. Každý spoločník musí nejakým dielom, ktorý je zo zákona presne stanovený prispieť k splácaniu základného imania. Základné imanie je ošetrené v obchodnom zákonníku, ako aj Ďalšie záležitosti ohľadne založenie s.r.o. a iných obchodných spoločností.

Potrebujete aj zakladacie dokumenty k s.r.o. a všetko to potom spolu podáte ako návrh na zápis vašej novej s.r.o. do obchodného registra. Uhradíte súdny poplatok a čakáte na zápis do obchodného registra. Môžete tak urobiť aj elektronicky s overeným elektronickým podpisom a novým občianskym preukazom. Založiť firmu si môžete nechať aj cez profesionálnu spoločnosť alebo si môžete kúpiť založenú ready made spoločnosť, u ktorej si len zmeníte hlavné údaje a to už aj máte v cene firmy. Je teda len na vás, ktorý spôsob je pre vás najlepší a ktorý si zvolíte.